Katalog
Nedladdning
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Artiklar

Hudvård Baby 

Med så många motstridiga råd till nyblivna föräldrar, är det inte konstigt att det är förvirrande att välja rätt hudvårdsprodukter för ditt barn. Därför har vi hört med våra experter och fick några praktiska råd om vilka produkter du faktiskt behöver och när de behövs.. 

Läs mer ...

 

20% rabatt - Ekologisk solkräm

Green People säljer certifierad, ekologisk solkräm för hela familjen. Våra solkrämer är rika på aktiva ämnen, naturliga antioxidanter och vitaminer från grönt te, avokado och rosmarinextrakt. Detta hjälper hudens immunförsvar och ger effektivt UVA/UVB skydd. 
Green Peoples ekologiska solkrämer ger dig en djup och långvarig solbränna och har flera gånger blivit utsedda till bäst i test. 


Läs mer ...

20% rabatt - Berry Smoothie.

Green People Berry Smoothie produkter passr perfekt til alla barn - til och med de med eksem eller psoriasis. de doftar dessutom mycket gott av hallon, ananas og äpple och den naturliga yuccaskum gör hårtvättningen til en lek.

Läs mer...

Basoljor för hudvård

Naturliga oljor bör spela en viktig roll i din dagliga hudvårdsrutin. Basoljor är rena växtoljor som lindrar, mjukgör och fuktar huden.  Eteriska oljor är däremot doftoljor som blandas med basoljor. Båda typer har en terapeutisk effekt.

Läs mer…

Behandling av hudproblem

Några av de vanligaste hudproblemen är dermatit och psoriasis. Dermatit omfatttar en rad olika kroniskt återkommande inflammatoriska hudproblem som exempelvis eksem.

Läs mer…

Den perfekta ekologiska make-up primern: en 2-stegs-guide

Att få rätt grundbas för din hudtyp är allt du behöver för en frisk och glad hud. Green People rekommenderar att kombinera våra milda, ekologiska hudvårdsprodukter under en av våra mineral puder.

Läs mer…

Det fina med Sheasmör

För mig är sheasmöret mirakulöst, inte bara det faktum att det är naturens egen super kosmetik (det har utmärkta mjukgörande och anti-åldrande egenskaper, erbjuder naturliga UV-skydd, det är en anti-inflammatorisk och anti-irriterande produkt med rätt balans av essentiella fettsyror och en generös dos av vitamin A och E), men att denna enkla produkt förmår forma livet för över 200 kvinnor på landsbygden i norra Ghana som skördar och bearbetar organiskt sheasmör, på ett rättvist handels grundlag, Fair Trade.

Läs mer… 

Eteriska oljor för hudvård

Eteriska oljor innehåller den koncentrerade ”essensen” av en växt – dess aktiva verkningsämne, dess helande egenskaper samt energi och doft. Oljorna utvinns av blommor, blad, frukter, skal, frö, bark eller rötter. Dem flesta blir producerade genom ångdestillation, enklast genom pressning eller extraktion. Det finns hundratals eteriska oljor som alla har sina helt unika egenskaper och karaktärer.

Läs mer…

Fakta om mineral make-up

Ganska enkelt uttryckt är den är gjord av krossade naturliga mineralpigment från jorden. Green People har kombinerat mineraler med växtolja och naturliga ingredienser som bivax och Cupuaçu Butter för att göra mycket effektiva produkter.

Läs mer…

Fotvård

När det kommer till skönhetsvård är fötterna det området på kroppen vi försummar allra mest. Men det drabbar oss inte bara i fysisk mening. Det är också viktigt för vårt psykiska välbefinnande eftersom fötterna representerar vårt fundament, inre styrka och förbindelse med jorden. Ge därför dina fötter lite uppmärksamhet och vård. Dem förtjänar det!

Läs mer…

Håll sminket rent

Enligt europeisk lagstiftning ska alla kosmetikprodukter som har en hållbarhet på mer än 30 månader indikera hur länge produkten är hållbar efter den har öppnats. På det sättet vet vi som användare när vi ska kasta gammal täckkräm, kajal, mascara och så vidare - men gör vi det? Och hur är det med din sminksvamp och dina sminkborstar? Här är några goda råd.

Läs mer…

Vad är det i din "så kallade" ekologiska kräm och naturkosmetik?

Det är en lång rad faktorer som begränsar utbudet av ingredienser som kan användas i ekologiska hudvårdsprodukter och naturkosmetik. Än så länge kan bara naturliga salvor och fasta krämer framställas 100% ekologiskt. Dessa produkter innehåller växtbaserade oljor, vax, eteriska oljor och ingenting annat.

Läs mer…

Vad är ekologisk?

Fler och fler av oss går över till att äta ekologiskt och använda naturliga kosttillskott men det är färre som överför samma logik till att använda naturliga eller ekologiska hudvårdsprodukter. Dem flesta fortsätter att köpa dem vanliga märkena utan att överväga vad de innehåller.

Läs mer…

Hur antioxidanter kan skydda din hud

Ordet "antioxidant" används ofta i samband med hudvårdsprodukter men för personer utan vetenskaplig bakgrund betyder det inte så mycket. Antioxidanter är en viktig del av Green Peoples ekologiska produkter, och den här artikeln är utformad för att förklara lite mer om varför vi inkludera dem och varför de är så bra för din hud.

Läs mer…

Hur sund är din deodorant?

Det finns två anledningar till att oroa sig över användandet av aluminiumsalter i deodoranter:
• Aluminiumklorid och aluminiumklorhydrat (eller andra liknande ämnen): dessa salter gör att den naturliga svettfunktionen stoppas genom att porerna blockeras och täpps till.
• Aluminium kan absorberas genom huden och in i blodet vilket kan ha en giftig effekt på kroppen.

Läs mer… 

Din hud

Huden är ditt första försvar mot uttorkning, infektioner, skador och extrema temperatursvängningar. Hudens styrka och elasticitet skyddar mot stötar och slag. Huden kan vara upp till fem millimeter tjock beroende på var man mäter. Den tjockaste huden finns i handflatorna och på fotsulorna och den tunnaste huden är på ögonlocken där den bara är 0,3 mm tjock. Huden består av flera lager – ett övre lag som kallas överhud (epidermis), ett mellan lag som kallas läderhuden (dermis) och ett undre lag som kallas underhuden (subcutis).

Läs mer… 

 

Kanslig-hud

Känslig hud är förmodligen den vanligast hudtypen, upp till 7 av 10 människor beskriver sin hud som känslig. Om du är en av de 7, kan du lida av klåda och irritation efter användning av diverse toalettartiklar och kosmetika. I denna artikel kommer vi titta närmare på på vad som orsakar känslig hud och hur naturliga hudvårdsprodukter kan erbjuda hjälp för att undgå irritation för många människor.

Läs mer…  

 

Kemiska blandingar i fokus

Europarådet har kallat in Europakommissionen för att se över lagstiftningen kring toxicitet av kemiska blandningar.

Några blandningar av kemikalier producerar synergieffekter, dvs. när de blandas kan kombinationen göra att dem producerar en större giftighet än de skulle ha gjort när varje beståndsdel i det kemiska ämnet undersöks individuellt. I dagsläget tar inte den gällande lagstiftningen detta i beaktning utan ser endast på risken för varje enskild kemikalie.

Läs mer… 

 

Vård av läppar-tandkött

Var tredje person över 30 år har en eller annan form av sjukdom i tandköttet men är ovetandes om problemet därför att sjukdomen utvecklar sig långt senare och utan smärtor. Tandköttsjukdomar uppstår när bakterier i plack går in i tandköttet och gommen som håller tänderna. Dåligt tandkött och hål i tänderna  är den primära orsaken till att vuxna tappar tänderna. Toxiner från de befintliga bakterierna kan frigöras till blodbanan och kan medföra en lång rad hälsoproblem.

Läs mer…

Psoriasis

Psoriasis kännetecknas av röda förtjocknande områden på huden som är täckta av ett fjällande lager. Det förekommer speciellt på armbågar, knän och hårbotten men det kan drabba alla områden på kroppen. Den konkreta orsaken är okänd, men vad som sker är att hudcellerna omsätts snabbare än vad som är normalt, vilket resulterar i en upphöjning av tjock och fjällande död hud.

Läs mer…

Rosacea

Rosacea är ett kroniskt tillstånd som speciellt uppträder hos medelålders. Den beskrivs ofta som "vuxenakne". Ansiktet blir blossande rött eftersom de små blodkärlen direkt under huden utvidgar sig. Rosacea kommer ofta tillsammans med extrem torrhet och irritation runt hakan, näsan och pannan.

Läs mer…

Brun-utan-sol

Fram tills nyligen var möjligheten för dem som önskade vara bruna året runt begränsat till konstiga brun-utan-sol-krämer, solarier och sollampor.  Nu finns det nya produkter på marknaden som är baserade på naturliga ingredienser och som ger en naturlig solbrun färg och färgaccelerator. Dessa kan man ta i pillerform för att förbereda huden på solens strålar och för att främja pigmentbildningen.

Läs mer…

Schampo

Huvudingrediensen i de flesta så kallade naturliga schampon är vatten (80 %), tensider/rengörande ämnen (10-15 %), förtjockningsmedel (mindre än 5 %), doftämnen och konserveringsmedel. Vi förväntar oss alla att schampo ska löddra men det är faktiskt inte nödvändigt med en massa skum för att tvätta håret rent. Merparten av de flesta märkena på marknaden är baserade på billiga rengöringsmedel som t.ex. natriumlaurylsulfat (sodium lauryl sulphate, SLS).

Läs mer…

Solvård

Solljus består av ljus i många olika våglängder. Det är våglängdem vi kan se  - det synliga spektrat - och det vi inte ser på samma sätt är den infraröda (varma) och ultravioletta (kalla) strålningen. En viss mängd solljus är bra för hälsan. Den utlöser produktion av D-vitamin i huden och förhindrar symptomer som vinterdepression.

Läs mer…

Sunda händer och naglar

Våra händer arbetar hårdare än någon annan del av kroppen. Händerna utsätts regelmässigt för värme, kyla, UV-ljus, vatten och kemikalier. Då händerna har relativt få fettkörtlar torkar dem ut snabbare än resten av kroppen. Det är därför inte märkligt att de första tecknen på åldersförändringar ofta visar sig på händerna. En bra handvård är av avgörande betydelse för att hålla händerna friska och fina.

Läs mer…

Tips på hudvård

God hudvård kan inte kompensera för skador som orsakas av en felaktig livsstil och allvarliga sundhetsproblem. Därför ska du alltid vara uppmärksam på dem grundläggande orsakerna till hudproblem och t.ex. utvärdera din kost. Faktorer som överdriven solning och rökning har också stor betydelse för hudens hälsomässiga tillstånd.

Läs mer… 

Torrborsta din hud - celluliter

Huden på kroppen är ett av dem viktigaste organen när det kommer till utrensning. En fjärdedel av kroppens avgiftning sker genom huden. Om du borstar huden med en torr och naturlig borste ökar du blod- och lymfcirkulationen, tar bort döda hudceller och stimulerar tillväxten av nya celler. När du torrborstar huden tar du fram näringsämnen och luft till hudens översta lager.

Läs mer…

Vitaminer och mineraler till huden

Om du vill få en riktigt fin hud måste du börja inifrån. Se till att få i dig rikligt med vitaminer och mineraler genom din kost för att förebygga problemhud och främja din huds naturliga friskhet.

Läs mer…

Ögonvård

Mörka ringar under ögonen, svullnader och torra, irriterade ögon är de vanligaste ögonproblemen och det kan delvis skyllas på vår livsstil.

Läs mer…