Katalog
Nedladdning
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Bli av med syntetiska tillsatser i din kropp

Tuesday, 28 January 2014  |  inger johanne

Syntetiska kemikalier finns överallt – bland annat i luften vi andas in, i maten vi äter, i vattnet vi dricker, i möblerna vi sitter i och alla de produkter vi använder till hud och hår. Detta kan leda till hormonrubbningar, ansamling av gifter i kroppen, brist på energi, viktproblem, humörsvängningar, huvudvärk, värk i muskler och leder, allergi, eksem, utslag och torr hud. Problem som de flesta kan uppleva – till och med barn.

 

Människan belastar kroppen med syntetiska tillsatser. Visste du att...

 • En ansamling av syntetiska tillsatser kan ge vem som helst symptom, när som helst
 • Alla får inte en allergisk reaktion beroende på människors olika biologiska kemi
 • Alla är olika på utsidan men vi är även bio-kemiskt och genetiskt olika på insidan

Alla människor har förmågan att förbränna främmande tillsatser och kemikalier. Hur bra du och din lever kan utföra denna komplicerade uppgift beror på både ärftligt och genetiskt material, samt mängden miljöbelastning genom åren. Även om nästan varje cell har sin egen detox- och reningsförmåga så är det levern som genomgår den största påfrestningen.

 Visste du att en stor del av kroppens egen rening av giftiga ämnen sker i slemhinnan i mage och tarm? Med tillsatsämnen, pesicider och konserveringsmedel kan dessa egenskaper sättas ur spel och det är därför viktigt att man tar hänsyn till att både kosthållning och miljö är avgörande för en god hälsa.

Rening av kroppen är ett bra sätt att förbättra huden, hälsan och öka välbefinnandet. Du kommer att bli överraskad av hur bra du kommer att må, hur fin din hud och snyggt ditt hår kommer att se ut efter att du gjort en detox.

 

Detox – En reningsprocess.

En detox kan definieras på många olika sätt men Dr Sidney Baker, en specialist inom miljö- ooch biokemi, har förklarat det på följande sätt: ”Detox är vad kroppens kemi gör för att göra sig kvitt med alla oönskade kemikalier efter både din egen metabolism, från vattnet du dricker och från maten du äter. Produkter du använder i håret eller smörjer på kroppen kan också ge dig hormonrubbande ämnen som bland annat bidrar till allergier.”

 

För din detox:

För en detox bör du sluta att äta raffinadierad, bearbetad mat och bara dricka rikligt med vatten och ekologisk, hemmagjord juice. Metal vilja har också en stor betydelse. Det är viktigt att förbreda och stötta din lever inför en detox eftersom den kan vara allt från en dag till flera veckor. En detox av levern kan ge dig både en stark fysik och en psykisk reaktion. Planlägg därför din detoxdiet väl och förbered dig i en veckas tid med följande råd:

 

 • Göm undan frestande, behandlat fett och sockerhaltig mat
 • Sluta med te, kaffe, socker, bröd, kött, alkohol och tobak en vecka innan start
 • Inför fler och fler ekologiska frukter och grönsaker i din kosthållning
 • Ät mycket brunt ris och ångkokta ekologiska grönsaker
 • Om du har några hälsoproblem – rådgör alltid med din läkare först
 • Om du är gravid – gör ingen detox, men berika din kost med frisk ekologisk frukt och grönsaker, örtte och vatten. Sluta också med kaffe och unvik naturligtvis alkohol.

Vad går en detox ut på?

Alla får inte samma reaktion under en detox och dörför kommer alla erfarenheter att vara unika. Detox av levern kommer i huvudsak göra att du känner dig som ny men de giftiga ämnena kommer att ge vissa biverkningar när de jobbar sig ut via blodet. Vanliga biverkningar hudutslag, huvudvärk,  kroppsodör och dålig andedräkt. Illamående, rinnande näsa och diarré är också vanliga. Några kan till och med uppleva influensaliknande symptom och humörsvängningar. Oavsett är det viktigt att slutföra en detox även om det är obehagligt. Det lönar sig att hålla ut och tänk på att din lever har många giftiga ämnen som din kropp arbetar med att få bort. Undvik också smärtstillande medel och drick mycket vatten. (Tips: ha lite citron eller lime i vattnet)

 

Köp ekologisk frukt och grönsaker.

Detoxprocessen kommer att vara ännu mer verkningsfull om du väljer ekologiska produkter. Dessa innehåller mer vitaminer och har inte blivit kemiskt besprutade. Nedan ser du en lista på frukt och grönsaker som är till hjälp under din detox.

 

Frukt:

Äpple: Superbra för en detox. Rik på fibrer, vitaminer och mineraler

Druvor: Stoppar uppkomsten av slem i tarmen och är ett mycket bra rensningsmedel för hud, lever, tarmar och njurar. En stor energikälla.

Kiwi: En rik C-vitaminkälla

Citron: Rik på C-vitamin

Päron: Rik på kolhydrater, fibrer, folsyra, C-vitamin och är en stor energikälla

Jordgubbar: En god C-vitaminkälla

Grönsaker:

Kronärtskocka: En effektiv leverrensare som iinehåller aktiva ingredienser

Rödbetor: Värdefulla för att skölja njurarna och berika blodet

Broccoli: Rik på klorofyll och bidrar till att minska risken för alla typer av cancer

Kål: Stimmulerar immunförsvaret, dödar bakterier och rensarr slemhinnan i tarmen

Morötter: En av de rikaste betakarotenkällorna, ett bra hjälpmedel för mag-tarmkanalen, huden och ögonen

Selleri: Stimmulerar magen och tarmen samt eliminerar överflödig vätska från kroppen. Basiska egenskaper gör selleri till en bra detoxgrönsak

Sallad: Innehåller kalcium, järn, folsyra, A-vitamin och X. Hjälper till med tarm och lever funktion.

Vitlök: Hjälper hjärtat, förtunnar blodet och reglerar blodsockret. Fungerar också antibakteriellt.

Vattenkrasse: En bra blodrensare och har också stimmulerande effekt på mjälten, levern och gallblåsan

 

Kosttillskott:

Under en detox kan man ta två typer av kosttillskott – de som hjälper detoxen och de som ger dig näring som du inte kan få under en detox.

Det allra viktigaste kosttillskottet är löslig fiber som blir som gele när den blandas med vatten. Fibrer fungerar inte bara som en kraftfull mjukgörare för din magen och tarm och förhindrar förstoppning utan hjälper också till att dra ut gifter ur kroppen. Bra fiberkällor är psylliumfrö eller krossade linfrön. Det är viktigt att dricka massor med vatten om man tar några som helst fibrer under en detox. Fibrerna tar upp mycket vatten och om du inte dricker tillräckligt kommer de att absorbera din magsyra istället. Detta kommer att leda till att du inte kan smälta din mat ordentligt.

 

Använd ekologiska må-bra-produkter:

Det finns många hår-och hudvårdsproukter som innehåller ämnen som kan leda till hormonrubbningar. Framtill för inte så länge sedan trodde man inte att det var så men studier har visat att huden kan absorbera ämnen och att upp till 60% av varje produkt som appliceras på huden kan absorberas på detta sätt. Till exmpel kan hormonplåster till kvinnor och nikotinplåster lett tas upp genom huden. Dessutm kommer genomträngningen av kemikalier ytterligare om huden är skadad och kemiskt irriterad. Det är därför viktigt att inte använda produkter som innehåller hormonrubbande ämnen.

Green People har ett stort utbud av må-bra-produkter som som kan användas för att reducera den giftiga belastningen på både kroppen och miljön. Vi använder inte lanolin, parabener, petrokemikalier, natriumlautrylsulfater, natriumlauryletersulfater, GMOer, PABA, PEGer, DEA, TEA, ftlater, propylenglykol eller parfym. Dessutom är våra produkter inte testade på djur och är också utan animaliska ingredienser.

 • Använd naturligt smink utan gifter som kol och kvicksilver. Dessa hittar du genom att klicka här.
 • Använd en naturlig roll-on deodorant istället för en konstgjord. Detta hittar du genom att klicka här
 • Använd organiska hud-och hårvårdsprodukter som inte innehåller syntetiska kemikalier. Dessa hittar du genom att klicka här.

Kombinera våra produkter med både din vardag och din detoxdiet för ett tillsatsfritt liv, fritt från syntetiska kemikalier och hormonrubbande ämnen.

 

Detoxdieten:

Kaffe. Te, bröd, socker och alkohol bör nu inte vara en del i din kost. Undvik dem också ett par dagar efter att detoxen är färdig.

Dag 1:

Morgon: Drick ett glas med varmt vatten och juicen från en halv citron.

Resten av dagen: Ät vindruvor när du känner dig hungrig. Ät minst ett kilo vindruvor. Drick också en massa vatten, örtte (Tips: pepparmint, kamomill eller kanel) och juicen av pressade frukter och grönsaker. Alla juicer bör innehålla 50:50 vatten och juice. Drick minst 8 glas (200 ml vardera) med dryck om dagen men endast hälften får vara juice.

 

Dag 2:

Morgon: Drick ett glas med varmt vatten och juicen från en halv citron

Resten av dagen: Ät vindruvor när du känner dig hungrig. Ät minst ett kilo vindruvor. Drick också en massa vatten, örtte (Tips: pepparmint, kamomill eller kanel) och juicen av pressade frukter och grönsaker. Alla juicer bör innehålla 50:50 vatten och juice. Drick minst 8 glas (200 ml vardera) med dryck om dagen men endast hälften får vara juice.

 

Dag 3:

Morgon: Välj rå frukt från listan ovan. Ät så mycket du vill men drick massor med vatten och örtte. Om du tycker det är svårt att äta rå frukt – gör gärna juice av dem.

Lunch: Vegetarisk sallad med grönsaker från listan ovan. Dessa kan vara både råa eller ångkokta med drick massor med vatten eller örtte.

Middag: Grönsakssoppa med grönsaker från listan ovan. Drick massor med vatten och örtte.

 

Dag 4:

Gratulerar, din detoxdiet är klar!

Det finns alltid utrymme i din kropp för en detoxdiet. De jobbar trots allt 24 timmar om dygnet för att bryta ner giftiga ämnen. Om du inte kan leva utan kaffe, alkohol, socker, bröd och kött så introducera dem sakta på nytt. Denna diet passar också att upprepa var tredje månad.

Tips: Använd både hygienprodukter, hushållsprodukter, kläder ooch leksaker som utan tvivel är utan syntetiska eller giftiga tillsatsämnen. Detta kommer att göra väl – både för kropp och själ!

 

 

 

 

 

Senaste nytt
Thursday, 14 July 2016
Posted in  Blog
Thursday, 19 May 2016
Posted in  Blog
Tuesday, 12 April 2016
Posted in  Blog
Friday, 12 February 2016
Posted in  Blog
Friday, 6 November 2015
Posted in  Blog
Tuesday, 29 September 2015
Posted in  Blog
Friday, 7 August 2015
Posted in  Blog
Wednesday, 22 July 2015
Posted in  Blog
Tuesday, 9 June 2015
Posted in  Blog
Monday, 18 May 2015
Posted in  Blog
Monday, 20 April 2015
Posted in  Blog
Friday, 3 April 2015
Posted in  Blog
Saturday, 7 February 2015
Posted in  Blog
Wednesday, 10 December 2014
Posted in  Blog
Monday, 3 November 2014
Posted in  Blog
Monday, 6 October 2014
Posted in  Blog
Monday, 29 September 2014
Posted in  Blog
Tuesday, 9 September 2014
Posted in  Blog
Friday, 22 August 2014
Posted in  Blog
Thursday, 3 July 2014
Posted in  Blog
Monday, 19 May 2014
Posted in  Blog
Monday, 12 May 2014
Posted in  Blog
Wednesday, 7 May 2014
Posted in  Blog
Tuesday, 8 April 2014
Posted in  Blog
Wednesday, 5 March 2014
Posted in  Blog
Sunday, 9 February 2014  |  inger johanne
Posted in  Blog
Wednesday, 15 January 2014  |  inger johanne
Posted in  Blog
Wednesday, 12 June 2013  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 22 May 2013  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 10 April 2013  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 30 November 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 8 November 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 12 October 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 20 September 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 26 July 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 19 July 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 6 July 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 26 April 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Monday, 23 April 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Monday, 2 April 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Monday, 20 February 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 26 January 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 27 October 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 21 September 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 30 August 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 23 August 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 17 August 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 28 June 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 15 June 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 31 May 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 25 May 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 28 April 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 7 April 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 22 March 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 16 March 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Monday, 7 March 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 22 February 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 4 February 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 11 January 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Sunday, 2 January 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 8 December 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 30 November 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Monday, 22 November 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 16 November 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 3 November 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 3 November 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Sunday, 17 October 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 1 October 2010  |  Admin

introduktionstext...

Posted in  Blog