Organic Young Oy! Ekologiska, naturliga och miljövänliga hudvårdsprodukter till ung och oren hud

Green People erbjuder en spännande ekologisk serie med unika hudvårdsprodukter speciellt anpassade för oren hud. Naturliga, ekologiska produkter skapade med hjälp av Sandra - den ursprungliga inspirationen till grundandet av företaget Green People 1997.

Den vårdande serien Organic Young Oy! hjälper till att bekämpa akne och förebygger oren hy och är speciellt bra om du har tendenser till kvisslor och plågas av finnar.

Oy!-serien består av:

Cleanse och Moisturise - en rengöringskräm, fuktighetsgivare och sminkborttagning - 3 funktioner i en produkt! Cleanse och Moisturise tar enkelt och effektivt bort alla orenheter och smink och kan till och med användas som fuktighetskräm för att förebygga kvisslor och oren hy. De aktiva ingredienserna är: willow bark (bark från pil), grönt te och prebiotika.

Foaming Antibacterial Face Wash med högt innehåll av willow bark (bark från pil), grönt te och tea tree. Är en milt skummande, alkoholfri och djuprensande ansiktstvätt som kan användas flera gånger om dagen och utan att använda vatten. Idealisk för både förebyggande och lindrande av oren hud.

Oy! Peel Off Face Mask innehåller tång, lera, nypon och mandarin. En närande och djuprensande ansiktsmask som används för rengöring på djupet och förebyggande av finnar och kvisslor.

Oy! Cover & Clear ‘Spot It’ – med grönt te, ananas och tea tree. Cover & Clear döljer finnar och bekämpar samtidigt akne och förebygger oren hud. Blanda med Oy! Cleanse and Moisturise och använd som täckkräm. Idealisk om du lider av oren hy och för att förebygga akne.

Oy! `Soft Glow´Gradual Tan med skön doft av mandarin, apelsin och vanilj – naturlig brun-utan-sol som främjar en frisk och naturlig färg. Kan användas av alla hudtyper och är speciellt anpassad för oren hy.

Oy! `Face The Sun´ SPF15 den första ekologiskt certifierade ansiktskrämen i Europa med bredspektrat UVA- och UVB-filter. Innehåller naturlig accelerator av färg som främjar den egna hudfärg med 25 %, ger snabbt skydd mot solens strålar och bevarar färgen 50 % längre. En ansiktskräm med SPF15 som med fördel kan användas om du har känslig hud eller lider av oren hy.

Se också Oy! Roll-On Deodorant, Oy! Wash & Shave och Oy! Shampoo & Shower samt vår serie av ekologiskt mineralsmink speciellt utformad för ung hud.


Aktiva ingredienser i Organic Young Oy!

Prebiotika
Håller din hud frisk. Stimulerar skapandet av de 'goda bakterierna' som är en naturlig del av din huds mikroflora. Hjälper till att bekämpa bakterierna som ger oren hud och orsakar akne.

Willow Bark (bark av pil)
Barken av vit pil innehåller salisin som är ett naturligt aktivt ämne som verkar anti-inflammatoriskt. Willow bark hjälper till att bekämpa bakterierna som du lider av när du har akne och oren hy. Salisin verkar till och med svagt exfolierande på huden och tar enkelt bort de yttersta hudcellerna och förbättrar hudens utseende.

Tea tree
Ett speciellt och mycket koncentrerat extrakt utvunnet från Tea Tree med specifika antibakteriella egenskaper. Extrakten verker antimikrobiellt och bidrar till att kontrollera tillväxten av bakterierna som leder till akne (kvisslor, finnar och oren hud). En aktiv ingrediens som gör Organic Young (Oy!)-serien speciellt bra för oren hud.

Nypon
Oljan som utvinns från nyponfrukterna har fantastiska återskapande egenskaper som kan hjälpa till att förhindra ärrbildning. Nyponolja innehåller höga koncentration av E-vitamin och essentiella fettsyror som främjar hudens friskhet, verkar helande och lindrar ömtålig oren hy.

Omega-3 & 6
Nypon, solros och hampolja är goda källor till de essentiella fettsyrorna. Hampoljan består av 80 % essentiella fettsyror och innehåller den idealiska blandingen av omega-3 och -6. Oljan är närande för huden och förhindrar fuktighetsförlust. Också väl anpassad för hud med eksem, akne, psoriasis och små sår.

Grönt te
Säg farväl till irriterad hud. Grönt te har förbluffande anti-inflammatoriska egenskaper. Verker som en kraftig antioxidant och hjälper till att förebygga hudskador orsakade av fria radikaler.

Tips

Om du lider av oren hud eller akne är det en god idé att undvika produkter som kan irritera huden såsom hårda tvålar, alkoholbaserade produkter, syntetiska doftämnen och grova eller kemiska skrubbkrämer.

Använd bara smink begränsat och tvätta sminksvampar och sminkborstar regelbundet.

Lider du av oren hud och akne ska du ha en bra hudvårdsrutin - rengör ansikte och hals morgon och kväll. Använd kallt vatten, det stimulerar blodcirkulationen och hjälper till att få bort avfallsämnena från huden.

Använd ansiktsmask ett par gånger varje vecka så förebyggs tilltäppningen av porer och verkar lindrande på irriterad och oren hud.

Om du lider av kvisslor ska du undvika att klämma porer eftersom det tränger bakterierna ännu djupare ner i huden och förvärrar inflammationsrisken. Hudens porer kan likaså skadas och det kan lätt leda till ärr.


Oren hud – akne och kost

Håll dig långt borta från frityrstekta, fettrika och sockerhaltiga matvaror. Undvik att äta ljust bröd, ost och att dricka alkohol och komjölk. Pröva, så långt det är möjligt, att undvika choklad, kaffe, cola och söta drycker med kolsyra. Apelsiner och apelsinjuice ska också undvikas om du lider av finnar och oren hud.

Starta dagen med ett stort glas vatten med saft från färskpressad citron och ät massor med färska ekologiska frukter och grönsaker (förutom apelsiner). Ät fet fisk och helst 3 gånger i veckan. Om du inte äter fisk så komplettera med de essentiella omega-3 och omega-6 oljorna. Pumpakärnor, solrosfrön och mandlar är bra som mellanmål.

Drick gärna en kopp grönt te efter varje måltid. Det hjälper nybildandet och därmed avgiftningen av ditt system.

Pröva den naturliga och ekologiskt certifierade hudvårdsserien Organic Young Oy! från Green People.

Green People är dedikerade att utveckla ekologiskt, miljövänligt natursmink och vårdande produkter till hela familjen. Vi använder förpackningar som är återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara och vi anstränger oss för att den miljömässiga belastningen från framställningen och distributionen av våra produkter hålls på ett minimum.

Green People stödjer välgörande ändamål inom ramen för sundhet och miljö och vi donerar varje år 10 % av vår nettoförtjänst till välgörenhet.


 


Sida 1 av 1:    5 produkter

Oy! Cleanse & Moisturise

Oy! Cleanse & MoisturiseKr149.00

T001 50ml

Oy! Deodorant

Oy! DeodorantKr119.00

Oy! Roll-on deodorant

 

Sida 1 av 1:    5 produkter

Aktiva ingredienser i Organic Young Oy!

Prebiotika

Håller din hud frisk. Stimulerar bildandet av de 'goda bakterierna’ som är en naturlig del av din huds mikroflora. Hjälper till att bekämpa bakterierna som ger oren hud och orsakar akne.

Willow Bark (Bark av pil)

Barken av vit pil innehåller salicin som är ett naturligt aktivt ämne som verkar anti-inflammatoriskt. Willow bark hjälper till att bekämpa de överflödiga bakterierna som du plågas av vid akne och oren hud. Salicin verkar till och med svagt exfolierande på huden, tar bort de yttersta hudcellerna och förbättrar utseendet.

Tea-tree

Ett speciellt och mycket koncentrerat extrakt utvunnet från Tea-tree med sina specifika antibakteriella  egenskaper. Extrakten verkar antimikrobiellt och bidrar till att kontrollera tillväxten av de bakterier som leder till akne, kvisslor och oren hud. En aktiv ingrediens som gör Organic Young (Oy!) serien speciellt lämpad för att användas på oren hud.

Nypon

Oljan som utvinns från nyponfrukten har fantastiska återskapande egenskaper på vävnader och kan hjälpa till att hindra bildandet av ärr. Nyponolja innehåller höga koncentrationer av E-vitamin och essentiella fettsyror som främjar hudens friskhetstillstånd, verkar helande och lindrar ömtålig och oren hud.

Omega-3 & 6

Nypon-, solros- och hampaolja är bra källor till de essentiella fettsyrorna. Hampaoljan består av 80 % essentiella fettsyror och innehåller den idealiska blandingen av omega-3 & 6. Oljan är närande för huden och förhindrar förlusten av fukt. Också anpassad till eksem, akne, psoriasis och mindre små sår.

Grönt te

Säg farväl till röd och irriterad hud. Grönt te har förbluffande antiinflammatoriska egenskaper. Verkar som en kraftig antioxidant och hjälper till att förebygga hudskador orsakade av de fria radikalerna.


Tips

Om du lider av oren hud eller akne är det en bra idé att undvika produkter som kan irritera huden, som t ex hårda tvålar, alkoholbaserade produkter, syntetiska doftämnen och grova eller kemiska skrubbkrämer.

Använd bara smink i begränsad utsträckning och tvätta sminksvampar och sminkborstar regelbundet.

Lider du av oren hud och akne ska du se till att ha en bra hudvårdsrutin - rengör ansikte och hals morgon och kväll. Använd kallt vatten, det stimulerar blodcirkulationen och hjälper till att ta bort avfallsämnen från huden.

Använd ansiktsmask ett par gånger i veckan - det kommer att förebygga tilltäppandet av porer och det verkar lindrande på irriterad och oren hud.

Om du har kvisslor ska du undvika att trycka ut orenheterna eftersom det gör att bakterierna tränger ännu längre ner i huden och förvärrar inflammationstillståndet. Hudens porer kan också skadas och det bildas lätt ärr.

Oren hud – akne och kost

Håll dig långt borta från frityrstekt mat, fettrika och sockerhaltiga matvaror. Undvik att äta ljust bröd, ost och att dricka alkohol och komjölk. Pröva i den mån det är möjligt att undvika choklad, kaffe, cola och söta drycker med kolsyra. Apelsiner och apelsinjuice ska också undvikas om du lider av dålig hy.

Starta dagen med ett stort glas vatten med saft från färskpressad citron och ät mycket färsk, ekologisk frukt och grönsaker (men inte apelsiner). Ät fet fisk – helst 3 gånger i veckan, om du inte äter fisk kan du komplettera din kost med de essentiella omega-3 och omega-6 oljorna. Gurkfrökärnor, solrosfrö och mandlar är bra som mellanmål.

Drick gärna en kopp grönt te efter varje måltid. Det hjälper matsmältningen och därmed avgiftningen av ditt system.