Katalog
Nedladdning
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Hårvård

Naturlig, ekologisk hårvård

Green Peoples ekologiska, naturliga och miljövänliga hårvårdsserie erbjuder pH-neutrala produkter. Den naturliga vägen till ett sunt, glansfyllt och välvårdat hår.

Green Peoples omfattande ekologiska och naturliga hårvårdsserie erbjuder produkter till alla hårtyper. Serien omfatter schampo och balsam till färgat och behandlat hår, till kliande hårbotten och till hår som behöver mer fyllighet och glans. Våra ekologiska hårprodukter är baserade på milda och naturliga ingredienser och vi undviker irriterande kemiska ämnen som finns i de flesta vanliga hårprodukter.

Vår naturliga och miljövänliga hårvårdsserie innehåller ekologiska växtextrakter, aloe vera och eteriska oljor och vi använder bara de allra mildaste tensiderna (tvättaktiva ämnen).

Alla Green Peoples hårvårdsprodukter är utan aggressiva tensider såsom natriumlaurylsulfat (NLS, på eng. natrium lauryl sulfat, SLS) och natrium lauryl etersulfat (på eng. sodium laureth sulfate, SLES). Vi använder inte parabener (ett konserveringsmedel), petrokemikalier, konstiga färgämnen, syntetiska parfymer eller alkohol. Våra produkter är inte testade på djur och innehåller inga animaliska ingredienser.

Natriumlaurylsulfat, NLS, som används i ca 90% av alla schampon är irriterande på huden och hårbotten och skadar hårsäckarna vilket leder till kliande hårbottnar och bildandet av mjäll.

Om du kämpar med känslig hårbotten, om du har allergier, eksem, psoriasis i hårboten eller om du bara vill undvika hårvårdsprodukter fyllda med parfymer, aggressiva tensider och andra syntetiska kemikalier kan du pröva våra milda, effektiva och ekologiska hårvårdsprodukter.

Green People har i mer än 10 år varit ledande i England inom ekologisk och naturlig hår- och hudvårdsprodukter. Vi erbjuder grönare och sundare produkter till dig och hela din familj.

Naturlig vård av normalt/torrt hår

Har du normalt till torrt hår kan du prova våra ekologiska Aloe Vera-serie. Den extra milda Aloe Vera Shampoo och Aloe Vera Conditioner ger mjukt och skinande hår och passar till hela familjen.

I vår naturliga Aloe Vera-serie finns också en Aloe Vera Styling Gel, baserad på aloe vera, avokado och solrosolja. Det rika innehållet av naturliga proteiner och vitaminer hjälper till med att reparera skadat hår och ger det glans.

Naturlig vård av normalt/fett hår

Vår milda, naturliga och ekologiska Rosemary Shampoo är speciellt anpassat till normalt och fett hår och har ytterligare en lindrande effekt om du lider av kliande hårbotten. Dem eteriska oljorna - utvunna från ekologisk rosmarin och lavendel - stimulerar och lindrar hårbotten och reducerar tendensen till mjäll. Vårda ditt hår efteråt med vår naturliga  och ekologiska Rosemary Conditioner.

Intensivvård av färgat och skadat, poröst hår

Om ditt hår skadats av kemisk behandling, blekning och frekvent bruk av hårfön eller bara är i behov av extra omsorg så är vår Intensive Repair Shampoo något för dig. Både Intensive Repair Shampoo och Intensive Repair Conditioner  är rika på vitaminer, mineraler och växtextrakter samt eteriska oljor från rosengeranium och sandelträ. Vi använder bara sandelträolja (Santalum austrocaledonicum) som utvunnits från träd som odlas på bördiga områden i  australienska regionen. Intensive Repair Conditioner är också passande som en hårkur. Fördela balsamen i det nytvättade håret. Täck håret med en varm handduk och låt det sitta i 20 minuter. Skölj därefter håret grundligt.
Innehåller också enzymet bromelain som utvinns från ananas och  som lindrar kliande hårbotten och tar bort mjäll.

För mycket klor, sol och salt?

Utöver Intensive Repair-serien erbjuder vi också en naturlig, ekologisk Vitamin Shampoo och Vitamin Conditioner med en härlig doft av citrus. Serien är speciellt anpassad till hår som har varit utsatt för mycket solljus, salt och vattten med klor.

Extra mild naturlig och ekologisk schampo och balsam till baby och barn

Det blir bara fler och fler som vill använda icke-irriterande, naturliga och ekologiska hygienprodukter till sina barn. Green People erbjuder ett stort utbud av milda schampon, balsam och baby wash till dem små. Du kan välja mellan Organic Children’s Lavender Shampoo och Lavender Conditioner, Citrus and Aloe Vera Children’s Shampoo och balsam och Lavender, Chamomile eller No Scent Baby Wash. Den ekologiska Lavendel Shampoo och Conditioner är väldigt populär när det gäller att bekämpa löss på ett naturligt sätt.

Extra milda, pH-neutrala, naturliga och ekologiska schampo och balsam utan doft

Många människor är känsliga för doftämnen; syntetiska såväl som naturliga. Om du hör till dem har allergier och känslig hud är våra Ekologisk Base ’No Scent’ produkter utan doft något för dig. Pröva våra neutrala och doftfria Organic Base Shampoo och Organic Base Conditioner. Naturlig och ekologisk hårvård från Green People.

Green People har i mer än 10 år producerat naturliga och ekologiska hårvårdsprodukter. Vi vill medverka till en grönare och mer miljömedveten livsstil. Våra råvaror kommer från bördiga områden och vi använder ekologiska fair-trade ingredienser. Vi donerar 10 % av vår nettoförtjänst till välgörenhetsprojekt runtom i världen.

Tips till sunt hår

Ett sunt hår återspeglar en sund kropp. Hår behöver tillräckligt med aminosyrorna, A-, B-, C- och E-vitaminer, mineralerna kalk, zink, järn och koppar samt omättade fettsyror. Om kosten inte ger kroppen de nödvändiga näringsämnena eller om blodtillförseln till hårbotten är otillräcklig kommer håret att bli torrt eller fett och mister sin glans.

Vid varje hårstrå ligger det en talgkörtel som utsöndrar talg för att smörja och skydda håret. Om denna körtel producerar mer talg än vad som är nödvändigt kommer håret att bli fett. Om körteln producerar mindre än nödvändigt så blir håret torrt.

"Det bästa sättet att hålla håret sunt är genom att dricka tillräckligt med vatten och äta rikligt med frukt och grönsaker samt proteiner.”

Håll håret sunt

Om ditt hår ska vara i tip-top skick ska det ha ett fuktighetsinnehåll (alltså vatten) på minst 8 % och en bra balans mellan protein och naturligt fett (talg). Dem flesta av oss producerar tillräckligt med talg för att hålla håret sunt men håret saknar ofta fukt. Många syntetiska hårvårdsprodukter kan, i motsats till eteriska oljor, inte tränga igenom hårstrået utan lägger sig istället utanpå. Använder du regelbundet syntetiska stylingprodukter bygger man lätt upp en restkoncentration som förhindrar fukten att tränga in i hårstrået. Om du använder hårföner, locktänger, plattänger och liknande och tillbringar mycket tid i solen förvärras problemet.

Håll pH-balansen

Liksom huden är ditt hår också något surt och med ett pH-värde på omkring 5,5. Basiska hårvårdprodukter kan rubba pH-balansen och skapa en skrovlig yta som leder till torrt, yvigt, glanslöst och krulligt hår. Dessutom försvagas håret och blir poröst och bryts av lätt. Färgat, permanentat och värmebehandlingar som fön, lock- och plattänger påverkar också pH-värdet och skadar håret. För att skydda ditt hår bör du alltid använda ett pH-neutralt, naturligt schampo – Green People erbjuder en serie av naturliga, miljövänliga hårvårdsrodukter.

Visste du...? Keratin

Håret består av keratin, ett starkt, elastiskt protein som också finns i naglarna. Det yttersta hårlagret kallas fjällskiktet (cuticula på latin). Under ett mikroskop liknar det ett tegelstenstak. När håret är friskt ligger fjällskiktet samlat och håret får en glatt och skinande framtoning. När håret är i dåligt skick reser sig fjällskiktet och blir ojämn och lättare att skada. Hårstråna känns skrovliga och porösa och ser - när ljuset inte kan reflekteras - glanslöst och dött ut.

Hårvårdsprogram

Ett sunt hår kräver daglig vård. Tipsen här nedan kan hjälpa dig att hålla ditt hår sunt och friskt.

Hårtvätt

Kamma försiktigt håret innan du tvättar det eftersom vått hår är mycket ömtåligt.
Använd ett milt naturligt schampo för att skydda håret. Green People erbjuder en serie av naturliga och ekologiska hårvårdprodukter.
Oavsett schampo - även milda, naturliga och ekologiska sorter - skall håret sköljas grundligt så att alla spår av schamporester försvinner från hårrötterna. Tvättaktiva ämnen irriterar hårbotten och förhindrar håret att växa. Tvätta borstar och kammar regelbundet med ett milt schampo.

Tips till hårvård – ketchup!

Blir dina ljusa slingor grönaktiga av klorhaltigt vatten? Ta ketchupflaskan och häll en ordentlig klick i håret! Massera det grundligt in med fingrarna eller kamma ut det med en kam med stora taggar. Låt ketchupen sitta i minst 20 minuter, tvätta håret och skölj det därefter med kallt vatten. Vi rekommenderar Green Peoples naturliga, ekologiska Vitamin Shampoo och Vitamin Conditioner.

Visste du...? Irriterad hårbotten

Schampo och balsamrester är ofta den väsentligaste orsaken till irriterad, kliande hårbotten, ökad produktion av talg och håravfall. Använd ett milt naturligt schampo som Intensive Repair Schampo som innehåller bromelain – naturligt ananasenzym och speciellt anpassat för att lindra kliande hårbotten och för att ta bort mjäll.

Balsam och sköljning

Ha lite balsam i håret, speciellt i hårtopparna (men undvik helst hårrötterna). Låt det sitta i en till två minuter, massera håret försiktig och skölj grundligt.
Om du har mörkt hår eller lider av kliande hårbotten är det en god idé att skölja håret med utblandad ekologisk äppelcidervinäger (20 ml vinäger till 2 dl vatten).
Har du ljust hår och fet hårbotten kan du skölja håret med 2 dl vatten tillsatt med saften från en halv citron.
Torka håret och vrid det försiktigt – undvik att frottera det med en handduk.

Föning

Vänta med att föna håret tills det är halvtorrt. Fukta dem torra ändarna med en örtblandning eller skum för att minska värmeskador. Torka håret från rötterna och ut och håll hårfönen minst 15-20 centimeter från håret.
Torka håret i följande ordning: bak, sidorna , toppen och till slut fram.
Torka eventuellt håret med huvudet uppochner för att få större fyllighet.
Är ditt hår skadat av kemisk behandling, blekning och frekvent bruk av hårfön eller bara behöver lite extra omsorg så är vår Intensive Repair Shampoo och Conditioner idealisk.

Är du intresserad av att veta mer om våra ekologiska miljövänliga schampo och balsam kan du ringa oss på tfn. +47 91 15 88 55 eller skriv till oss på post@greenpeople.no. Vi pratar svenska!