FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,00KR

Hur bra är din deodorant?

Håll dig fräsch och luktfri hela dagen med naturliga deodoranter

Green Peoples deodoranter är korade till "bästa naturliga deodoranten " av Natural Health & Beauty magasin. Extra milda ekologiska deodoranter utan aluminium klorhydrat, triklosan, parabener eller alkohol.

De flesta deodoranter/antiperspiranter innehåller en cocktail av kemikalier som kan vara hälsofarliga.

Aluminiumklorid/aluminiumklorhydrat

Båda kemikalierna är antiperspiranter. De tränger in i porerna och bildar en tjock gelé som blockerar dina svettkörtlar. Då det handlar om mycket små molekyler tränger de lätt in i huden och vidare till blodet där de med tiden förhöjer kroppsnivån av aluminium. Det misstänks att en hög nivå av aluminium är relaterat till hälsoproblem i centralnervsystemet, t.ex. Alzheimers.

Alkohol (etanol/etylalkohol)

Alkohol verkar uttorkande på huden och gör den mer känslig. Alkohol ökar till och med transporten av andra kemikalier genom huden och vidare in i blodet. Undvik så mycket som möjligt alkohol i dina hudvårdsprodukter.


Säkra alternativ

Säkra och effektiva alternativ är mineralet ammonium alum eller alun och extrakter från ricinoljeplantan som zink ricinoleat som har använts i århundranden. Tillsammans hindrar dessa två mineraliska salter luktfrämjande bakterieväxt utan att störa den naturliga svettprocessen.

Green Peoples naturliga deodoranter är gjorda med certifierat ekologiska ingredienser och är utan alkohol, aluminium klorhydrat och parabener.

Genom att använda Green Peoples deodoranter blockeras inte porerna och de förhindrar inte den naturliga svettproduktionen. Våra deodoranter är rika på naturliga, aktiva ingredienser som har antibakteriella egenskaper och därmed hämmar bakterietillväxten. Dem är formulerade utan alkohol (etanol), aluminiumklorid, aluminiumklorhydrat eller andra potentiellt irriterande ingredienser.

Vi använder bara de renaste, naturliga och ekologiska ingredienserna och våra produkter är handgjorda i små mängder för att du ska få så färska produkter som är möjligt. Green Peoples effektiva, naturliga och ekologiska deodoranter är det säkra sättet att hålla dig fräsch och luktfri hela dagen.


Green Peoples naturligt skonsamma och ekologiska deodoranter

Naturliga, milda och ekologiska deodoranter utan tillsatser av aluminium klorhydrat, aluminiumklorid, aluminiumklorhydrat, alkohol, triclosan, parabener, lanolin, ftalater, petrokemikalier, natrium lauryl sulfat (SLS), natrium lauryl etersulfat (SLES), GMO’er, PABA, PEG’er, DEA, TEA, propylenglykol eller syntetisk parfym.

Anpassad till personer som lider av eksem och psoriasis.

Anpassad till veganer och vegetarianer.

Gå til Green Peoples ekologiska deodoranter.


TIPS TILL HUDVÅRD - PRÖVA NATURENS EGEN DEODORANT

Om du lider av mycket kraftig kroppslukt kan du blanda ekologisk äppelcidervinäger och vatten (1:1 förhållande) och ta på blandningen under armarna eller där du önskar. Vänta tills det torkat innan du tar på vanlig deodorant.


Hur verkar en deodorant?

Svett spelar en avgörande roll för att upprätthålla kroppens normala hälsotillstånd. Svett tar bort avfallsämnen och hjälper till att reglera kroppens saltbalans och kroppens temperatur.

Färsk svett är nästan luktfri men om den stannar på huden utvecklas kroppslukt. Detta beror på förekomsten av bakterier som snabbt formerar sig i varma, fuktiga och näringsrika miljöer som skapar svett.


Varför ska jag undvika antiperspiranter och portäppande aluminium?

Den senesta utveckligen i kampen mot kroppslukt är antiperspiranter. I motsats till våra naturliga deodoranter fungerar dessa genom att fysiskt täppa till svettproduktionen. Dem flesta antiperspiranter innehåller ingredienser som reagerer med proteinmolekyler som finns i svetten, sväller upp och bildar ett geléliknande ämne.

De kemiska ingredienserna som används i antiperspiranter har en molekylär storlek som lätt gör det möjligt att penetrera huden. De sväller upp och bildar en gelé som blockerar porerna och hindrar svett från att komma ut. Den mest använda ingrediensen i antiperspiranter är aluminiumklorhydrat och aluminium zirconium chlorohydrate som är känt för att orsaka hudirritation.


Visste du...

Rött kött är den största orsaken till dålig kroppslukt. Komplettera din kost med grönsaker, färsk frukt och nötter samt omega-3 fettsyror som hjälper till att rensa kroppen inifrån.