FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,00KR

Kan produkterna användas när man har klåda i hårbotten?

Kan produkterna användas när man har klåda i hårbotten?

Den mest aggressiva ingrediensen i schampo är rengöringsmedel eller tensider som används för att löddra och rengöra. De mest använda ämnena är natriumlaurylsulfat och laurylsulfat. Båda är kända för att orsaka hudirritation. Att undvika produkter som innehåller dessa ingredienser hjälper ofta.

Såvitt det gäller Green Peoples produkter, vill vi rekommendera vår Irritated Scalp Shampoo och Conditioner som är gjort med de mildaste rengöringsmedlen och är ideala för kliande hårbottnar. Något annat som är viktigt att tänka på är att rester av schampo i hårbotten, oavsett hur mild den är, kan irritera och förvärra torrhet och klåda. Det är viktigt att skölja håret och hårbotten mycket grundligt efter tvätt för att ta bort alla spår av schampo innan du använder balsam.

Varaktig torrhet i hud och hårbotten kan tyda på att någon form av kosttillskott saknas. De flesta tillstånd med torr hud kan bekämpas kosttillskott av omega-3 och omega-6 fettsyror - essentiella näringsämnen som ofta saknas i västerländska dieter. Att ta dessa i form av vätsketillägg kan korrigera eventuell obalans.