FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,00KR

Naturlig hudvård - Mild och för känslig hud

Naturlig hudvård - Mild och för känslig hud

Känslig hud är förmodligen den vanligast hudtypen, upp till 7 av 10 människor beskriver sin hud som känslig. Om du är en av de 7, kan du lida av klåda och irritation efter användning av diverse toalettartiklar och kosmetika. I denna artikel kommer vi titta närmare på på vad som orsakar känslig hud och hur naturliga hudvårdsprodukter kan erbjuda hjälp för att undgå irritation för många människor.


Vad som orsakar känslig hud?

Anledningen till att så många människor har känslig hud är okänd men vissa tror det kan kopplas ihop med de kemikalier som vi alla är utsatta för i vardagen. Det finns många starka kemikalier som vi kommer i kontakt med utan att ens förstå eller vara klara över det.. Till exempel: visste du att handrälsen i rulltrappor ibland blir smörjt in med Triklosan, en antibakteriell ingrediens som har kopplats samman med en rad hälsoproblem?

Vår exponering för kemikalier är så utbredd att även nyfödda barn har konstaterats ha en mängd olika toxiner i sitt blod genom sina mödrars exponering. En studie visade åtta olika kosmetik ingrediens ämnen som fanns i navelsträngen til et nyfödt barn , ingredienser som artificiella doftämnen, ftalater och den ovannämnda Triklosanen.

Denna konstanta exponering av starka kemikalier, tillsammans med faktorer som stress och föroreningar, kan bidra till det stora antalet människor som lider av känslig hud. Genom att välja att använda mildare och naturliga produkter kan du bidra till att minska antalet syntetiska kemikalier som du utsätts för.


Naturlig hudvård och känslig hud

Syntetiska kemikalier som artificiella doftämnen, natrium lauryl sulfat och parabener är alla vanliga orsaker till reaktioner hos personer med känslig hud. Reaktionerna kan ta olika former – för vissa kan de orsaka uttorkning och klåda, medan andra kan utveckla hudfläckar eller till och med maginfektioner. Natrium lauryl sulfat i synnerhet är känd för att vara en hudirriterande ingrediens och finns i en mängd olika schampon, dusch geler, tandkräm och flytande tvål – allt som skummar.

Lyckligt nog hittar du inte dessa ingredienser i naturliga hudvårdsprodukter. Det är dock värt att se efter produkter som har ekologisk certifisering som garanterar att de starka ingredienser som anges ovan inte används. På Green People har vi ekologisk certifisering från oberoende organ som The Soil Association, Organic Food Federationen och EcoCert som garanterar en hög procentandel av ekologiskt (och därför naturligt) innehåll i våra produkter. Många av våra produkter innehåller minst 90% certifiserade ekologiska ingredienser.

I tillegg till att produkterna lagas utan starka, irriterande kemikalier, innehåller naturliga hud produkter också fantastiska naturliga ingredienser som ger näring åt huden, lugnar ner och återfuktar på ett mycket effektivt sätt. Ingredienser såsom hampa och Evening primrose olja är rika på Omega-6 fettsyror (utmärkt för torr hud), lavendel och kamomill är lugnande, medan havstång och avokado har fukt-bindande egenskaper.

Även om det är möjligt att vara allergisk mot absolut varje ingrediens, naturliga eller syntetiska, är det oftare de starka konstgjorda kemikalierna som kan orsaka irritation för känslig hud. Men personer med mycket irriterad hud kan även uppleva att vissa eteriska oljor kan förvärra deras tillstånd. Vi har derför utvecklat en helt doftfri serie av produkter som inte innehåller några eteriska oljor. De är extremt milda produkter och idealiska för personer med mycket känslig hud.


Produkter för känslig hud

De flesta personer med känslig hud upplever att de kan använda alla Green Peoples produkter. Du kan välja utifrån ett stort sortiment av hudvårdsprodukter som passar för just din huds behov.