FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,00KR

Varför ligger en del produkter i askar? Är inte det miljöovänligt?

Varför ligger en del produkter i askar? Är inte det miljövänligt?

Vi är medvetna om att förpackningarna på några av produktera är en aning kontroversiella för en del kunder då många är miljömedvetna. Men vi förpackar inte varorna av marknadsföringsskäl. Problemet som gjorde att vi var tvungna att emballera produkterna var rätt och slätt den stränga EU-lagstiftningen om information som skall ges på produktförpackningen och att vi helt enkel inte fick plats på själva produkten.

Ytterförpackningen ger oss mycket mera plats där vi kan trycka den nödvändiga informationen. Till exempel måste produktbeskrivning, ingredinser och bruksanvisning finnas och det finns begränsningar för textens storlek. Vi säljer dessutom på flera olika europeiska marknader och måste ha några av texterna på modersmålet i det landet vi säljer. Vi har inte råd att skriva ut olika etiketter för varje land, eftersom vi är för små för detta. Så det är mycket information som skall på en liten tub eller flaska!

Ytterförpackningen ät gjord av 50% återvinningsbart papper och 50% från hållbart mjukträ från de skandinaviska skogarna. Bläcket som används är miljövänligt och inte lösmedelbaserat.