FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,00KR

Green Peoples ekologiska certifieringar

Vi anser att det är viktigt för verksamheter, som påstår sig producera ekologisk kosmetik, att ha en oberoende certifiering som stödjer deras påståenden. En certifiering ger konsumenten en garanti för att produkterna rent faktiskt har ett högt & ekologiskt innehåll och är fria från besprutningsmedel och en bred rad syntetiska ingredienser, som är förbjudna inom ekologiskt certifierad kosmetik.

År 1999 blev Charlotte inbjuden till att bli en del av Soil Associations kommitté, som skulle utarbeta de första standarderna för ekologiska skönhetsprodukter. Charlotte, och senare Green Peoples vetenskapliga expert inom kosmetik Ian Taylor, spelade en avgörande roll i arbetet med att skapa ett regelverk för ekologisk kosmetik.

Green People var en av de allra första verksamheter, som fick skönhetsprodukter ekologiskt certifierade av Soil Association. Det skedde efter att Soil Associations standarder för ekologisk kosmetik lanserades år 2002, efterföljt av Organic Food Federation år 2003. Under 2009 blev vi ytterligare certifierade av EcoCert, vilket gjorde oss till det enda skönhetsmärket med certifieringar från tre olika och oberoende certifieringsinstitutioner.

Alla tre certifieringsinstitutioner har ytterst strikta krav med hänsyn till vilka ingredienser som får användas. En detaljerad översikt över produktens innehåll ska skickas in för godkännande, och årliga inspektioner genomförs för att kontrollera inköp av råvaror kontra förbrukning, formuleringar, produktionsmetoder, förvaring och påståenden samt ingredienser på emballagen. Det ska vara möjligt att spåra alla ekologiska ingredienser. Det är en integrerad del av certifieringsprocessen, vilket gör det möjligt att spåra råmaterialet hela vägen tillbaka till jordbrukaren och marken där skörden, som ingrediensen utvunnits av, har odlats.

I skrivande stund har Green People över 100 produkter, som certifierats av en eller flera av ovannämnda certifieringsinstitutioner.

Soil Association Organic certifikat Non-Food Certification Eco Cert Organic Cosmetic certifikat

Utöver våra ekologiska certifieringar har vi även uppnått en så kallad etisk ackreditering av Ethical Company Organisation, vilket finns publicerat i Good Shopping Guide. Ethical Company Organisation har gett Green People ett enastående ECI (Ethical Company Index) på 92 med ros för att vara dedikerade till att använda ingredienser som är ekologiska, hållbara och fair trade, och som ej är testade på djur.

Etihical Company Organisation Certifikat

Green People är även certifierade som ett cruelty-free märke av PETA. Vi är stolta över att vara en del av deras Beauty Without Bunnies program, vilket certifierar oss som ett märke, som aldrig testar produkter eller ingredienser på djur.

Vi har alltid varit väldigt principfasta i vårt åtagande att aldrig använda ingredienser som gjorts av producenter, som tillåter test på djur och/eller exporterar till Kina, då det i Kina krävs att importerade skönhetsprodukter testas på djur.

Cruelty-Free PETA certifikat