FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,00KR

Våra ingredienser

Aloe

ALOE VERA

Juice från Aloe Vera har en lång tradition för användning inom hudvård, som kan spåras till över 3.500 år tillbaka.

Aloe Vera är känt för sina lugnande och läkande egenskaper

Bevarar hudens fukt tack vare ett rikt innehåll av mukopolysackarider som binder vatten

Innehåller bl.a. aminosyror, mineraler, steroler, enzymer och fettsyror

Används inom folkmedicinen som första hjälpen-behandling för mindre brännskador

Vi använder det gel-liknande köttet från ekologiskt certifierade blad av Aloe barbadensis, som omsorgsfullt filtreras för att avlägsna de irriterande ämnen som finns i bladens yttersta lager, däribland aloin. Det resterande köttet från det inre bladet pressas därefter till juice, filtreras och frystorkas inom 2 timmar efter skörden för att säkerställa att alla näringsmässiga fördelar från Aloe Vera-juicen bevaras.

Vid användning ”rekonstitueras” det frystorkade ekologiska Aloe Vera-pulvret (200:1) för att få tillbaka den ursprungliga Aloe Vera-gelen. Användning av Aloe Vera i denna form har två betydande fördelar:

För det första så är det långt mer miljövänligt att transportera Aloe Vera i frystorkad form i förhållande till flytande form. (10 kg frystorkat pulver motsvarar 2000 kg Aloe Vera-gel), för det andra ska frystorkat Aloe Vera-pulver inte konserveras. (Färsk Aloe Vera-juice håller endast i relativt få dagar utan konservering).JOJOBAOLJA

JOJOBAOLJA

Jojobabusken trivs i torrt ökenklimat och härstammar från Centralamerika. Jojobaolja kommer från fröerna och är i själva verket ett vax, som är flytande vid rumstemperatur.

Oljan är rik på Omega-7 och Omega-9 fettsyror och har goda antibakteriella egenskaper

Den kemiska sammansättningen liknar sebum

Rengör effektivt hudens porer – lämplig för oren hud

Jojobaolja är ett utmärkt hårbalsam

En icke-oljig basolja, som lämpar sig för att blandas med eteriska oljor. Den ger en lätt behaglig känsla på huden och passar alla hudtyper, även mogen hud.


SÖTMANDELOLJA

SÖTMANDELOLJA

Sötmandelolja pressas från mandelträdets mogna kärnor , som ursprungligen kommer från USA. Oljan är ljusgul och relativt trögflytande samt känd för sina icke-irriterande och lindrande egenskaper. Oljan främjar en hud med ungt och hälsosamt utseende, samt är optimal för alla hudtyper och åldersgrupper.

Hjälper huden att återfå balans och bevarar hudens fukt

Ger långvarigt skydd och förebygger torr hud

Rik koncentration av oljesyra och linolsyra, fettsyror som understöttar normal sund hudAPRIKOS

APRIKOS

Aprikos är nära besläktad med mandel och de två oljorna har mycket gemensamt. Aprikoskärnolja pressas från den inre delen av kärnorna och är en ljusgul, trögflytande olja. Oljan främjar ett hälsosamt och ungt utseende av hyn samt är optimal för alla hudtyper och åldersgrupper.

Mjukgörande och hudlindrande

Hjälper huden att återfå balans och bevarar hudens fukt

Ger långvarigt skydd och förebygger torr hud

Rik koncentration av oljesyra och linolsyra som hjälper med att lindra inflammation och klåda
KRONÄRTSKOCKA

KRONÄRTSKOCKA

Extrakt av kronärtskockans blad innehåller höga nivåer av antioxidanter i form av hydroxikanelsyror. De har visat sig skydda mot skador på håret, samt reparera dem som uppkommit till följd av UV-strålar.

Förbättrar hårets jämnhet, glans och färg

Skyddar mot och reparerar UV-skador på håret


BAMBU

BAMBU

Extrakt av bambuns stjälk består huvudsakligen av kiselpartiklar extraherat från bambuväxtens stjälk.

Kiselpartiklarna fungerar som en fysisk exfoliator som lyfter och avlägsnar överskott av döda celler från hudytan utan att irritera de ömtåliga levande cellerna under hudytan.

En skonsam om än effektiv fysisk exfoliator.AVOKADOOLJA

AVOKADOOLJA

Härstammar ursprungligen från Centralmexiko. Avokadoolja är rik på omega-6 essentiella fettsyror, proteiner, lecitin och A-, B- och D-vitaminer, som är optimala för huden. Oljan kan även användas till hårvård, då den ger näring, gör håret sunt och skinande. Oljans mjukgörande och föryngrande egenskaper bidrar till att huden inte torkar ut.

Rik på flera näringsämnen, inklusive 11 vitaminer och 14 mineraler

Rik på antioxidanter som skyddar mot fria radikaler

Förbättrar hudens struktur, fasthet, släthet och minskar ojämn pigmentering

Forskare i Kalifornien har rapporterat att avokadoolja innehåller ett speciellt ämne, som kan stimulera åldrande kollagen till att återuppbygga sig själv
Myrra

MYRRA

Myrra utvinns vid ångdestillation av myrrabuskens kåda. Myrra är ett av de äldsta kända doftämnen och omnämns flera gånger i Bibeln. Den har rengörande och lindrande egenskaper och är optimal till mogen hud. Oljan svalkar och läker infekterad, sprucken och sårig hud.

Varm, lätt muskig, balsamico och rökig arom

Antiinflammatorisk, antiseptisk och sammandragande

Accelererar hudens läkning, även utmärkt för mogen hud


BERGAMOTT

BERGAMOTT

Bergamottolja härstammar från Sydostasien och utvinns av skalen och kärnorna från bergamottfrukten. Namnet härstammar från staden Bergamo i Italien, där oljan först såldes i Europa.

Oljan doftar lite citrusaktigt, sött och har en lugnande och upplyftande verkan

Den är bra till fet hud och avhjälper akne och oren hud

Vi använder raffinerad bergamottolja, som är ”bergapten-fri”. (Bergapten, som bildar ett giftämne när det utsätts för solljus)KOKOSOLJA

KOKOSOLJA

Kokosolja består övervägande av mättade fettsyror och har därför en fast konsistens vid rumstemperatur. Kokosolja har många gynnsamma fördelar, när den intas. De mättade fettsyrorna i kokosolja absorberas och är lättsmälta samt ger en värdefull energikälla.

Optimal till håret, där den skyddar mot solskador, förebygger och reparerar kluvna toppar och håller håret strålande och hälsosamt

På huden verkar den antibakteriell och djuprengörande och lämpar sig för torr och känslig hud, samt eksem och psoriasis – är till och med en god källa till E-vitamin och har läkande effekt

Oljan smälter lätt när den appliceras på huden, den är rik på antioxidanter och agerar som en skyddande barriär mot skadliga fria radikaler
TRANBÄRSOLJA

TRANBÄRSOLJA

Tranbär kommer ursprungligen från Nordamerika. Oljan har en unik, naturlig balans av omega-3, -6 och -9 fettsyror och dess höga innehåll av naturliga antioxidanter, i synnerhet tokotrienoler (en form av E-vitamin) bidrar till upptaget och nyttjandet av essentiella fettsyror i huden.

Tranbärsolja är lätt, icke-fet, tränger snabbt in i huden och håller den fuktad

Oljan är lämplig för alla hudtyper och lindrar kliande, torr och irriterad hud, och är särskilt lämpad för eksem och psoriasis
JÄTTENATTLJUSOLJA

JÄTTENATTLJUSOLJA

Jättenattljusolja kommer ursprungligen från Centralamerika. Oljan är rik på fördelaktiga växtsteroler såsom beta-sitosterol och den omättade fettsyran gamma linoleic acid (GLA), som är viktig för att bevara hudens cellväggar. Oljan mjukgör och lindrar torr och irriterad hud samt lämpar sig för alla hudtyper. Jättenattljusoljan ger näring och stärker hudvävnad och har en anti-age effekt på huden, samt förbättrar hudens fasthet och elasticitet. Oljan tränger även ner i djupet och har en gynnsam effekt på hud som är benägen att få eksem och akne.BAICALIN - PRAKTFROSSÖRT

BAICALIN - PRAKTFROSSÖRT

Denna ingrediens är utvunnen från praktfrossörtens rötter, och har anmärkningsvärda anti-age egenskaper. Baicalin stimulerar produktionen av telomeras i vuxna hudceller, vilket reducerar skador på telomererna. Detta medför en ökning på 10% av antalet celldelningar i hudens fibroblaster, innan cellen slutligen dör. Resultatet av detta är att huden kan återställas till det tillstånd, den annars skulle ha haft tio år tidigare.

Anmärkningsvärda anti-age egenskaper för alla > 30 år

Ökar omstruktureringen av huden med 13%

Ökar hudens fasthet med 12,5%

Ökar hudens elasticitet med 12,4%
Lavendel

LAVENDEL

Lavendel växer vilt längs medelhavskusten och sägs ha införts till England av Romarna. Lavendelolja är en väldigt användbar olja med en lugnande och lindrande effekt på både kropp och själ. Den liknande oljan vid namn Lavandin (lavandula hybrida super) har samma egenskaper, men har en lite skarpare/kraftigare doftprofil. Lavendel är antiseptisk, reducerar inflammation och sätter igång läkeprocessen av sår. Den kan användas outspädd på små områden av huden, genom att badda den på småsår och insektsbett för att lindra och främja läkningen. Den kan användas till dermatit, eksem, psoriasis, ärr och brännskador.

En lätt, frisk och lätt sött blommig arom

Lugnande och antiinflammatoriskt, läkande och balanserande effekt på huden

Producerat genom ångdestillation från blommorna
Mandarin

MANDARIN

Mandariner härstammar från Kina och infördes till Europa i början av 1800-talet. Mandarin eterisk olja har både lindrande och stärkande egenskaper. Det är en olja som är optimal till barn och lämpar sig under graviditet. Den hjälper till att främja återbildandet av celler och förebygger bristningar under graviditeten. Den används till att behandla fet hud och akne, och kan appliceras outspädd direkt på oren hud.

Delikat, söt och zesty doft

Ökar cirkulationen i huden, reducerar vätskeansamling och främjar cellregenerering

Kan medverka till att förebygga bristningar

Framställd genom pressning av skalenHAMPAOLJA

HAMPAOLJA

Hampfröolja är en av världens rikaste källor till fleromättade fettämnen, oljan består till 80 procent av essentiella fettsyror och innehåller den optimala sammansättningen av omega-3 och -6 fettsyror och ger huden näring utan att kännas fet. Oljan tillsätts ofta till hårvårdsprodukter för att stärka håret och hårbotten. Den lämpar sig för alla hudtyper, de lindrande och läkande egenskaperna gör den särskilt lämpad för torr och irriterad hud med tendens till eksem. (Hampfröolja utvinns av en särskild sorts cannabis sativa, som inte innehåller cannabinoider – det aktiva ämnet i hasch).

Lindrar och återställer torr eller skadad hud

Tränger lätt in i huden och efterlämnar den mjuk och smidig

Lämplig för alla hudtyper, inklusive psoriasis, eksem eller akne

Hampfröolja är även ett värdefullt kosttillskott som innehåller många av de essentiella fettsyrorna (EFA), som kroppen behöver. Dessa EFA är satta i rätt förhållande för optimal upptagning i kroppenNeroli

NEROLI

Den exotiska nerolioljan, även kallad apelsinblomsolja, utvinns från pomeransträdets blommor. Trädet är hemmahörande i Kina och infördes till Europa av portugiserna under 1100-talet. Oljans söta blomsterdoft skapar en känsla av eufori men verkar samtidigt lugnande. Neroli lämpar sig för alla hudtyper och åldrar, men gynnar i synnerhet mogen hud. Neroli dämpar inflammation, irritation och rodnad. Den ger huden en finare balanserad lyster och reducerar blodsprängningar. Neroli anses vara bland en av de finaste naturliga parfymingredienserna.

Delikat, söt, blomsteraktig arom

Stimulerar cellförnyelsen och elasticiteten, används vid ärrbildning och sprängda blodkärl

Slätar ut rynkor, gynnsam för alla hudtyper men i synnerhet om det förekommer torrhet, rodnader eller irritation
GRANATÄPPLEOLJA

GRANATÄPPLEOLJA

Oljan säga ha sitt ursprung i Mellanöstern. Granatäpple är en av de äldsta frukterna som är kända för att ha odlats av människor. Granatäppleolja innehåller över 80 procent omättade fettsyror (inklusive den unika punicinsyran) och är rik på antioxidanterna polyfenoler. Oljan fuktar, vårdar och reglerar hudens pH-värde samt neutraliserar fria radikaler. Den reparerar och föryngrar huden, slätar ut rynkor och stärker hudens elasticitet. Det är en strålande olja till akne, eksem, psoriasis och mogen, solbränd eller åldrande hud.

Näringsrik och pH-balanserande egenskaper

Rik på polyfenoler (starka antioxidanter), som skyddar huden mot fria radikaler och reducerar tecken på för tidigt åldrande

Starka antiinflammatoriska och lindrande egenskaper

Det går åt över 250 kg färska granatäpplen till att producera ½ kg granatäppleoljaMYSKROSOLJA

MYSKROSOLJA

Myskrosolja är utvunnet från myskrosens fröer, som ursprungligen sägs ha vuxit vid Himalayas fot. Rosen har sedan dess odlats i över 500 år, och odlas kommersiellt i den sydliga delen av Anderna i Chile.

Oljan innehåller en hög koncentration av naturligt E-vitamin, fettsyrorna linolsyra(omega-6) och alfa-linolensyra (omega-3) som ger den dess unika läkande egenskaper. Den är optimal till torr och mogen hud, och det är kliniskt bevisat att oljan kan läka sår och minska ärr. Oljan ger näring och lindrar skör hud, främjar cellförnyelsen och minskar rynkor.

Känd för sina vävnadsregenererande egenskaper

Väldokumenterad anti-age effekt, hjälper med att reducera fina linjer och rynkor

Optimal till känslig hud eller hud som utsatts för UV-ljus eller -strålning

Högt innehåll av de essentiella fettsyrorna linolsyra (Omega-6) och linolensyra (Omega-3)Rosengeranium

ROSENGERANIUM

Rosengeranium är hemmahörande i Sydafrika och besläktad med nävesläktet, och värdesatt som läkeört. Dess sötmafyllda doft av rosor, utvunnet genom ångdestillation av bladen, har en lugnande och samtidigt uppfriskande verkan på sinnena. Oljan lämpar sig för alla hudtyper och balanserar sebumproduktionen, är dessutom lämpad till inflammerad hud.

En karakteristiskt frisk, söt och rosliknande arom

Antiinflammatorisk, lindrande och sammandragande

Balanserar sebumproduktionen

Lämplig för alla hudtyper, inklusive mogen hud, akne, spruckna blodkärl, överbelastad hud, dermatit och eksem
Ylang-Ylang

YLANG-YLANG

Ylang Ylang-blommor används av infödda kvinnor i Indonesien till parfym i deras hår. Namnet betyder ”blommornas blomma” på malaysiska och har en sensuell, berusande och sötmarik doft. Den har länge ansetts vara ett afrodisiakum. Oljan verkar lugnande, lindrande och anses vara aromaterapins ”luktsalt”. Den lämpar sig för alla hudtyper, men är särskilt bra till fet, irriterad eller inflammerad hud.

Oljan har en lindrande effekt på känslig hud

Balanserar produktionen av sebum

Stimulerande effekt på hudenSANDELTRÄ

SANDELTRÄ

Sandelträ har en lång tradition av användning i Indien. Det är en viktig parfymingrediens och oljans kraftfulla aromatiska doft håller länge. Doften av sandelträ är exotisk och sensuell, samt bidrar till att lugna och fokusera sinnena, oljan används ofta som ett fixativ för andra eteriska oljor.

Sandelträ är en fantastisk olja för huden, som avhjälper hudproblem såsom torr och sprucken hud, akne, psoriasis, eksem och utslag efter rakning

Notera: Sandelträ (Santalum album) från Indien är en hotad art. Vi använder oljor som utvunnits av träd, som odlats med hållbar drift i Nya Kaledonien och Australien (Santalum austrocaledonicum), som kan användas med gott samvete

Söt, varm, träaktig doft med en delikat, kryddig underton

Utmärkt för alla hudtyper, i synnerhet torr, dehydratiserad och sensitiv hudSOLROSOLJA

SOLROSOLJA

Kallpressad solrosolja har ett väldigt högt innehåll av omega-6 fettsyror (linolsyra) och är en bra källa till vitaminer och mineraler, inte minst E-vitaminer. Kallpressad solrosolja kan tillsättas medicinalväxter, som får dras i oljan under sex veckor, så att växtens aktiva, läkande egenskaper överförs till oljan. Denna mycket lätta olja lämpar sig för alla hudtyper. Solrosolja med utdrag av ringblomma (Calendula officinalis) kan verka lindrande och läkande på exempelvis eksem och psoriasis. Solrosolja innehåller även oljesyra och palmitinsyra samt lecitin, karotenoider, tokoferoler och vitamin A och D.

Verkar mjukgörande och lugnande på huden

Hjälper huden att bevara fukten

Lämplig till akne, eksem, inflammation, rodnad och irritation

Rik på vitamin E och andra näringsämnen, samt antioxidanter