FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,00KR

Är essentiella oljor ofarliga att använda under graviditet?

Är essentiella oljor ofarliga att använda under graviditet?

Det har varit många missvisande råd i media de senaste åren kring bruket av eteriska oljor under graviditet. Tyvärr är dessa artiklar ofta tagna ur sitt sammanhang och det som uppfattas som en risk är starkt överdrivet. Ofta är dessa artiklar skrivna av journalister eller självutnämnda armoaterapeuter med liten eller ingen kunskap om essentiella oljor.

Ett fåtal essentiella oljor är särskilt uttalade som osäkra att använda under graviditet - det gäller poleja, salvia och tuja. Anledningen till att dem har fått ett sådant rykte är att kvinnor sedan gammalt använt oljorna i försök att frammana missfall. Kvinnorna har då intagit stora mängder (30 ml) av den rena eteriska oljan i försök att skada sig själva.

Sanningen är att bruk av eteriska oljor som utvinns i normala nivåer på mellan 2-5% för produkter som ska användas för applicering, har överhuvudtaget aldrig visat någon negativ effekt under graviditet. Alla Green Peoples produkter som innehåller essentiella oljor har en koncentrationsnivå på mindre än 5% och därför kan alla Green Peoples hudvårdsprodukter tryggt användas under graviditet.