FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,00KR

Hudvård for barn

Hudvård for barn

Från födsel till första badet

Med så många motstridiga råd till nyblivna föräldrar, är det inte konstigt att det är förvirrande att välja rätt hudvårdsprodukter för ditt barn. Därför har vi hört med våra experter och fick några praktiska råd om vilka produkter du faktiskt behöver och när de behövs.

Endast vatten de första 4 veckorna Spädbarn och barn har en tunnare hud som absorberar mer än vuxnas, vilket innebär att de har en mindre effektiv barriär mot kemiska gifter. Forskning tyder på att andelen barn med eksem och allergier ökar och att användning av starka toalettartiklar på känslig hud kan vara en faktor.

Barn föds med en vit klibbig salva-liknande substans på huden kallad vernix som absorberas efter födseln. Detta hjälper till att skydda babyns hud i det sura fostervattnet i livmodern. Världshälsoorganisationen rekommenderar att du inte tvättar ditt barn inom de första 24 timmar efter födseln för att låta vernix absorberas.

De första veckorna i livet förändras huden från att vara pH-neutral och finnas på den sura delen av skalan. Även användning av milda produkter på ett tidigt stadium kan störa den känsliga pH-balansen i ditt barns hud och orsaka irritation. Efter fyra veckor kan du börja använda milda babyprodukter, såsom en SLS-fri Baby Wash och en närande organisk babyolja.


Vilka produkter behöver du egentligen?

Nappy Cream

Nappy Cream är ett måste i varje skötväska och hjälper till att skydda mot fukt och irritation samt lindrar röda stjärter. Några av de mest sålda blöjkrämer kan innehålla ingredienser som kan vara irriterande för spädbarn med känslig hud och hud benägen att få eksem. Petrokemikalier, såsom mineralolja och paraffinvax finns ofta i blöjkrämerna. Dessa oljor skapar en barriär på huden så att toxinerna inte effektivt elimineras. Det är som om att slå in huden i plastfolie. Detta kan orsaka irritation och inflammation eftersom toxinerna fastnar under hudens yta.

Green Peoples Organic Babies Nappy Cream är certifierad ekologisk och extra mild med naturligt lindrande kamomill. Denna effektiva organiska blöjkräm skyddar mot fukt som leder till blöjeksem och skapar en andningsbar barriär utan att blockera porerna.

En bekymmersfri Baby Wash

En annan "måste-ha" baby produkt är en mild Baby Wash som tvättar barnets hår och kropp. För känslig hud välj en produkt som är fri från SLS och inte kommer att störa hudens känsliga pH-balans. SLS är ett starkt syntetiskt medel som även används i rengöringsprodukter och är känd för att orsaka irritation och kan vara alldeles för starkt för din babys hud.

Försök att använda en naturlig SLS fri Baby Wash som ger näring åt barnets hud. Green People använder naturligt milda skummande ingredienser i vår ekologiska Baby Wash, som tvättar effektivt utan att ta bort fukten från barnets hud.

Rädda dagen med en salva

För näring till hela kroppen ligger en salva högt på listan över nödvändiga produkter. Även om krämer fuktar mycket kan en salva användas på en mängd olika sätt för både mor och barn.

Under graviditeten kan du använda en av Green Peoples ekologiska salvor för att mjuka upp bäckenbottnen innan födseln. Du kan också använda salvan som skydd under amning som då hjälper till att förhindra sprickor och lindra ömhet. Om ditt barn är utsatt för eksem, "mjölkskorv" eller torr hud, smör salva på de drabbade områdena för en lindrande och mjukgörande effekt.