FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,00KR

Fakta om mineral smink

Fakta om mineral smink

Vad är mineral smink?

Ganska enkelt uttryckt är den gjord av krossade naturliga mineralpigment från jorden. Green People har kombinerat mineraler med växtoljor och naturliga ingredienser som bivax och Cupuaçu Butter för att göra riktigt effektiva produkter.


Varför är mineral smink bättre för huden?

Eftersom vår mineral smink är naturlig och 100% ren är den mild och kommer inte att irritera huden. Mineralerna ligger på hudens yta så att dem inte täpper till porerna utan låter huden andas naturligt. Våra ingredienser arbetar för att ge näring och energi till huden samtidigt som dem skyddar med en naturlig solfaktor.


Hur ser mineral smink ut på huden?

Mineralernas silkesaktiga lätthet ger en naturlig "look" och full täckning. Mineralerna reflekterar bort ljuset från huden vilket ger illusionen av att den är mjukare och felfri genom att minimera porer och jämna ut rynkor och fina linjer - ger ett mjukare, mer ungdomligt och strålande utseende.


Vad är skillnaden på mineraler och mineraliska oljor?

Mineralerna i mineral smink är naturligt förekommande mineralpigment från jorden. I motsats till mineraloljor som är biprodukter av petrokemisk industri, låter de huden andas och förvärrar inte kvisslor eller pigmentfläckar.


Passar sminket för känslig hud?

All vår smink är utan syntetiska dofter, petrokemikalier, parabener, silikoner, ftalater, konstiga färgämnen - alla välkända ämnen som irriterar huden. Green Peoples ekologiska smink innehåller bara naturliga ingredienser som är skonsamma mot huden och är därmed passande för känslig hud.


Passar sminket för personer med akne, psoriasis eller rosacea?

Mineral smink kommer inte täppa till porerna och är 100% hypoallergen så att den låter huden andas och fungera normalt. Mineral smink är perfekt för att dölja blemmor och ojämnheter i huden på grund av sin starka naturliga pigmentering.


Hur får jag redan på vilken Pressed Mineral Powder som passar mig?

Vi har tre nyanser av Pressed Mineral Powder; Honey Light passar hud som har en rosa underton, Caramel Medium är för dem med en gul underton, eller för att reducera rodnad, Caramel Light passar dem med lätt hud.


Vad är underton?

En huds underton är tonen som visas genom din hud. Det finns tre undertoner, kylig, varm och neutral.

Kall (rosa underton) - kännetecken:

  • • Ofta blå, grön eller grå ögon
  • • Du blir inte lätt brun och har en tendens till att bli rosa i solen
  • • Rodnar lätt eller får rosenröda kinder
  • • Väldigt ljus hud med rosa underton / ljus hud med rosa eller rödaktig underton
  • • Medium hud utan färg i kinderna / medium hud med svagt rosa kinder och inga gyllene undertoner
  • • Passar för personer som lätt blir rödflammiga eller har rosacea

Använd Pressed Mineral Powder Honey.

Varm (gul underton) - kännetecken:

  • • Ofta bruna eller nötbruna ögon
  • • Du blir lätt brun med en gyllene farge
  • • Ljus hud med persiko eller gyllene undertoner / medium hud med gyllene undertoner

Använd Pressed Mineral Powder Caramel Medium.


Hur uppstår färgerna i ert smink?

Vår naturliga mineral smink är framställd utan syntetiska färger och våra ekologiska läppstift är utan karmin (krossade löss som ger ett rött pigment). I stället är våra puder gjorda av naturliga mineralpigment från jorden och är skonsammare mot huden och ger en effektiv täckning.


Vilket är det bästa sättet att använda Pressed Mineral Powder?

Mineral smink används enkelt utan att orsaka ojämnheter på huden. Använd en sminkborste för en naturlig 'look' och kom ihåg att lägga på lite åt gången, istället för mycket på en gång. Lägg på med lätta rörelser. Börja längst ut vid kinderna och arbeta dig innåt och sedan tvärs över pannan och därefter ner över näsan och hakan.


Vad har jag gjort för fel om sminket ser fläckigt eller ojämnt ut?

Detta sker ofta när en fuktighetskräm eller foundation inte helt har absorberats in i huden innan mineral smink läggs på. Vänta en liten stund tills fuktighetskrämen absorberats in huden innan du använder sminket så att den inte blir ojämn på hudens yta.


Varför har ni inte spegel eller svamp i Pressed Mineral Powder?

Vår smink serie är certifierat ekologisk av EcoCert och enligt deras återvinningsregler kan spegel eller svamp inte inkluderas i boxen. Green People är ett miljömedvetet företag och vill undvika onödigt avfall. Att vara ekologiskt certifierade är viktigt både för Green People och för våra kunder vilket återspeglar sig i den goda och rena kvaliteten på ingredienser i våra produkter. De flesta smink märken är helt utan certifiering! Håll ögonen öppna på vår hemsida för vi kommer mycket snart lansera en sminkborste!


Varför passar vår smink för vegetarianer men inte veganer?

Vår nya serie innehåller bivax, en viktig ingrediens för att binda samman mineralpigmenten och andra ingredienser. Bivax är behagligt på huden och innehåller naturliga egenskaper som lindrar, skapar en skyddande barriär för hud och läppar och därmed upprätthåller fuktigheten på dessa områden.


Vilket är det bästa sättet att ta bort sminket?

Green Peoples rengöringskrämer är perfekta till att ta bort sminket. Dem är alla alkoholfria och rika på essentiella fettsyror för att behålla fuktigheten i huden. Det är ett flertal av produkterna som passar för alla hudtyper.


Varför är det talk i sminket?

Talk används för att hålla samman mineralpigmenten, för att ge en mjuk känsla mot huden och för att förhindra glansig hy. Talk ger därmed en rad mycket effektiva produkter.

Bekymret kring talk är knutet till bruket av löspulveriserat talk som är den viktigaste ingrediensen i babypulver, kroppspulver och de flesta lösa puder. Löspulveriserat talk kan andas in och kan därför vara skadligt för lungorna då det är väldigt likt asbest. Användande av löst talk runt könsorgan är ett annat problem eftersom talkpartiklar kan integreras i slemhinnorna i äggstockarna som i sin tur är knutet till en ökad risk för äggstockscancer.

Talket Green People använder i kosmetik är samlat i en bas av emulgeringsvax och oljor. Dessa emulgeringsmedel och oljor verkar som ett bindningsmedel och håller talket samman samtidigt som det hjälper till att hålla sminket på plats på huden. Detta innebär att talk i våra produkter inte kan andas in och eftersom produkterna inte används på könsorganen är det ingen risk för att det absorberas i detta område.

Många mineralsminksmärken som inte använder talk använder bismuth oxychloride som ger huden en vit pärlglans. Även om det är en naturlig biprodukt kan bismuth oxychloride ofta orska klåda, utslag och mild till allvarlig cystisk akne. Om du har haft en reaktion på mineral smink tidigare är det sannolikt på grund av att produkten innehåller bismuth oxychloride.

Green Peoples ekologiska smink serie är helt säker att använda och kan inte knytas till någon av de hälsomässiga bekymmer som finns kring talk i sin löspulveriserade form.