FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,00KR

Varför har Green People limonen och linalol i sina produketer?

Varför har Green People limonen och linalol i sina produketer?

D-limonen (limonen), linalol och geraniol är bara några få av de 26 aromämnen som det har varit fokus på i pressen.

Aromämnen kan kommersiellt produceras syntetiskt men är också tillgängliga som en naturlig beståndsdel av organiskt producerade essentiella oljor och som finns i många certiferat ekologiska produkter. Syntetiska aromatiska komponenter kan orsaka allergiska reaktioner hos känsliga individer. Generellt är det svårt att hålla sig undan parfymämnen.

I en vanlig parfym kan det förekomma över 100 olika aromatiska ämnen och synergin mellan dessa förstärker risken för en allergsik reaktion. I den europeiska kosmetiklagstiftningen råder det enighet om att alla dem 26 aromämnen skall inkluderas och deklareras på ingredienslistan INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) och detta oavsett om de är en syntetisk ingrediens eller om de fungerar som en naturlig del av ekologiska och terapeutiska doftoljor.

Green People tillsätter INTE syntetiska parfymämnen men aromämnen är en naturligt förekommande beståndsdel av de ekologiska eteriska oljorna.

Den eteriska oljan, med sitt innehåll av aromämnen, har inte den samma allergiframkallande potential som de kommersiellt producerade ingredienserna. Som ett exempel innehåller den eteriska lavandeloljan 1,0% d-limonen och 35,0% linalol. På grund av att lagstiftningen är formulerad på ett sådant sätt att man är tvungen att skriva ut en ingrediens på procentuell decimalnivå måste d-limonen och linalol stå upptagna i ingredienslistan.

Detta ger självfallet anledning för konsumenten att fråga sig om linalol och limonen är tillsatt eller bara en naturlig beståndsdel av den ekologiskt framställda eteriska oljan.

Vi kan försäkra att Green People inte använder och aldrig har använt syntetiska parfymämnen. Dem är uteslutande deklarerade därför att dem förekommer naturligt i eteriska oljor. Om en kund är tveksam till om man kan tåla eteriska oljor eller tidigare har haft en reaktion, så rekommenderar vi att man använder produkter från No Scent-serien som produceras helt utan doft.